تفاهم نامه نظارت بر طراحی و اجرای تاسیسات آب و فاضلاب فی مابین سازمان و شرکت آب و فاضلاب استان به منظور توسعه ارائه خدمات مناسب به متقاضیان انشعابات آب و فاضلاب و رعایت الزامات مدیریت مصرف آب شرب و بهداشت در ساختمانها، در مراسمی با حضور آقایان دکتر محمد رضا عظیمی رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان و مهندس عبدالحمید حمزه پور مدیرعامل محترم شرکت آب و فاضلاب استان ، فی مابین سازمان نظام مهندسی ساختمان و شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان به امضا رسید.
تفاهم نامه یاد شده در راستای اجرای مواد 32 تا35 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان ، شیوه نامه اجرایی تفاهم نامه نظارت بر طراحی و اجرای تاسیسات آب و فاضلاب کلیه اماکن که مورخ 1386/06/18 فی مابین وزارت نیرو، مسکن و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان و پیرو تشکیل جلسات هیات سه نفره آب و فاضلاب استان و کارگروه آبفا منعقد گردید.
بر پایه این تفاهم نامه وصل انشعاب آب دائم توسط شرکت آب و فاضلاب استان منوط به ارائه تاییدیه بهره برداری از تاسیسات بهداشتی از طرف سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خواهد بود.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان در این نشت بیان داشت: با توجه به خشکسالی های اخیر و بحران شدید کم آبی که کلیه شهرهای استان هرمزگان علی الخصوص شهر بندرعباس دچار آن می باشد استفاده از ابزار و روشهای صرفه جویی یک امر اجتناب ناپذیر می باشد و طبعاً گذر از این بحران نیازمند بکارگیری راهکارها و ابزاری است تا میزان مصرف آب در ساختمانها را مطابق استانداردهای موجود در صنعت آب، تقلیل یابد .
دکتر عظیمی با ارزشمند و راهگشا دانستن جلسات منظم کارگروه آبفا و استفاده همزمان از نظرات هر دو طرف تفاهمنامه(شرکت آب و فاضلاب و سازمان نظام مهندسی ساختمان) از یک سو و بازدید از شیوه اجرای تفاهم نامه در استانهای دیگر و استفاده از تجربیات آنها از سوی دیگر در راستای تدوین و انعقاد این تفاهم نامه افزودند اجرای تفاهم نامه آبفا علاوه بر افزایش رضایتمندی مردم و حفظ منابع آبی بعنوان یک سرمایه ملی ، بکارگیری ظرفیت فنی مهندسان اعضا آموزش دیده و صاحب صلاحیت نظام مهندسی ساختمان را به همراه خواهد داشت. وی تاکید نمود مهندسان و بازرسان باید به خوبی وظایف خود را انجام دهند تا اعتماد و انسجام موجود حفظ و تقویت گردد.
مهندس حمزه پور مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان تصريح كرد: نظارت بر طراحي و اجراي استاندارد تاسيسات آب و فاضلاب در بخش مديريت مصرف آب، از به كار بردن شيرهاي غير استاندارد جلوگيري كرده و افق طرح جدا سازي آب خاکستري و استفاده مجدد از آن را امکان پذير مي سازد و پس از اجراي اين طرح ميزان اسراف آب به ميزان قابل توجهي كاهش مي يابد. و به همین دلیل سازمان نظام مهندسی ساختمان استان هرمزگان، با انعقاد این تفاهم نامه به عنوان متولی اصلی امر ساخت و ساز با طراحی و نظارت مناسب بر اجرای اصولی تاسیسات مکانیکی در ساختمان ها نقش پررنگی در این زمینه ایفا خواهد نمود.
خانم مهندس طاهرپور مسئول حوزه مدیریت کنترل و بازرسی تاسیسات سازمان با اشاره به کارهای انجام شده توسط هیات سه نفره آب و فاضلاب اظهار داشت: گردش کار ارائه خدمات و چک لیست های لازم جهت بازرسی و نظارت زیر نظر کمیسیون تخصصی مکانیک تهیه و تدوین گردیده است . شایان ذکر است برگزاری دوره های تکمیلی جهت بازنگری مهندسان آموزش دیده در سنوات قبلی به انضمام تعیین تعرفه بازرسی آبفا در دست بررسی و اقدام می باشد.
وی عنوان کرد: اجرای این تفاهم نامه و استفاده ازظرفیت تخصصی مهندسان گامی بزرگ در جهت ارائه خدمات با کیفیت به مردم و نیز جلوگیری از اتلاف منابع آبی است.
مهندس پارسا پروین نائب رئیس اول سازمان نظام مهندسی ساختمان در گفتگو با روابط عمومی سازمان در خصوص این موضوع بیان داشت :
در پی اجرای ، شیوه نامه اجرایی تفاهم نامه نظارت بر طراحی و اجرای تاسیسات آب و فاضلاب کلیه اماکن که مورخ 1386/06/18 فی مابین وزارت نیرو، مسکن و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان، هیات سه نفره آب و فاضلاب استان متشکل از نمایندگان شرکت آب و فاضلاب ، اداره کل راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تشکیل گردید . دبیرخانه اجرای تفاهم نامه در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مستقر و جلسات منظم کارشناسی به صورت هفتگی برگزار گردید. سپس با تصمیم هیات سه نفره و به منظور استفاده از تجربه سایر استانها از استانهای پیشرو مانند تهران، قزوین و زنجان بازدید بعمل آمد .
وی افزود : در ابتدای امر موضوعاتی که نیاز به زمان بیشتری داشت در اولویت قرار گرفت: موضوعاتی مانند آموزش مجریان و مهندسین ناظر و به موازات انجام این فعالیت ها سایر فعالیت ها نیز تعریف و دسته بندی و به اجرا درآمدند
وی در ادامه گفت :با توجه به اهمیت مباحث و ضرورت برنامه ریزی و فرهنگ سازی در صرفه جویی و مصرف منابع آبی، انعقاد این تفاهم نامه عامل موثری در جهت رعایت الزامات مدیریت مصرف آب در ساختمان ها و پیشگیری از فعالیت مجریان فاقد صلاحیت حرفه ای و ساماندهی کامل به وضعیت آنان خواهد بود.