در راستای ارتقای کیفیت خدمات الکترونیکی ، ایجاد شفافیت در گزارش های ظرفیت اشتغال اشخاص حقیقی و حقوقی ، اصلاح شاخص ارجاع نظارت و تسهیل ارتباطات بین سازمانی ، با محوریت بهبود زیر ساخت های نرم افزاری، مجموعه اقداماتی در دوره دهم هیات مدیره در دست اجرا می باشد که به شرح ذیل جهت آگاهی اعضا اطلاع رسانی میگردد:
1- شاخص ارجاع نظارت
الف – با هدف انطباق شاخص ارجاع نظارت با دستورالعملهای شورای مرکزی، تغییراتی در نحوه محاسبه شاخصهای ارجاع کار نظارت از قبیل اصلاح ضریب موثر ، عدم حضور در سامانه ارجاع و نحوه محاسبه بدهکاری اعضای جدید الورود در حال انجام می باشد که نتایج آن در نیمه دوم سال اجرایی می گردد .
ب- حسب ابلاغیه های پیشین سازمان در خصوص به روزرسانی شاخص ارجاع نظارت به صورت هر شش ماه یک بار ، با احتساب تاثیر حداقل سه سال عملکرد اعضا در شاخص ارجاع ، به روز رسانی شاخص ها در ابتدای مهرماه انجام می گردد.
2- اصلاح گزارشهای عملکرد مهندسان حقیقی و حقوقی
به منظور افزایش شفافیت و ایجاد قابلیت جهت تحلیل عملکرد اعضا، ساختار گزارشهای عملکرد مهندسان حقیقی و حقوقی بازطراحی شده و جهت اصلاح به شرکت پشتیبان نرم افزار منعکس گردیده است که در اولین فرصت و پس از انجام اصلاحات به منظور بهبود عملکرد نرم افزار اجرایی می گردد.
همچنین پیرو اصلاح گزارش عملکرد مهندسان، در خصوص نحوه توزیع ظرفیت اشتغال اعضای شاغل در شرکتهای مهندسین مشاور، تصمیم گیری لازم بر اساس قوانین حقوقی حاکم بر تشکل های حقوقی ، نص صریح مبحث دوم مقررات ملی ساختمان و ابلاغیه های وزارت راه و شهرسازی صورت گرفته و توسط شرکت پشتیبان نرم افزا در حال اصلاح و تعبیه در نرم افزار می باشد.
3- تحول در ساختار گزارشهای نظارتی
یکی از تغییرات مهم اخیر، تبدیل گزارشهای نظارتی از فرمت بارگذاری فیزیکی به ساختار الکترونیکی و به صورت پرسش و پاسخ هدفمند است. بدیهی است این تحول منجر به کاهش ابهامات در محتوای گزارشها ، تسهیل تحلیل و ارزیابی دادههای نظارتی و افزایش قابلیت استناد حقوقی و فنی گزارشها می گردد که در تابستان سال جاری اجرایی می گردد .همچنین در ادامه همین رویکرد، سازمان در حال بررسی و پیگیری راهاندازی ارتباط نرمافزاری با شهرداری بهمنظور تسریع در ارسال گزارشهای مرحلهای و تسهیل هماهنگی بین سازمان و شهرداری در حوزه ساخت و ساز می باشد .
4- ارتباط نرمافزاری با اداره گاز استان
در راستای تسریع فرآیند صدور مجوزهای گاز و حذف مراجعات حضوری، زیرساخت ارتباط نرمافزاری با شرکت گاز استان خریداری شده و در حال راه اندازی است. . با راهاندازی این بستر، فرآیند ثبت، پیگیری و پاسخگویی به درخواستهای لولهکشی گاز بهصورت الکترونیکی انجام شده و سرعت، دقت و شفافیت در ارائه خدمات به شهروندان و مهندسان به میزان چشمگیری افزایش خواهد یافت .
5- اصلاح زیرسیستم گاز و کنترل صلاحیت مجریان
در راستای شفافسازی فرآیند ارجاع در حوزه تأسیسات گاز و افزایش کیفیت اجرا، زیرسیستم گاز سازمان مورد بازبینی قرار گرفته است. این تغییرات به شرح ذیل بوده که موجب ارتقاء سطح ایمنی و کیفیت اجرای پروژههای گاز خواهد شد.
6- ارتقای سرعت ارتباطات در دفاتر نمایندگی
به منظور بهره مندی اعضا از کیفیت و سرعت بالاتری از سطح خدمات الکترونیکی به ویژه در زمینه ثبت خدمات مهندسی ، بارگذاری نقشه ها و گزارشهای نظارتی و …، بستر اینترنتی تعدادی از دفاتر نمایندگی از طریق فیبر نوری برقرار گردیده و برای سایر دفاتر نمایندگی نیز در حال بررسی می باشد.
7- توسعه خدمات عمومی و دسترسی آزاد به اطلاعات مهندسی
در راستای تحقق دولت هوشمند و ارتقای خدمات عمومی، بستری در حال طراحی است که از طریق آن عموم مردم و ذینفعان میتوانند به موارد زیر دسترسی داشته باشند:
این دسترسی با رعایت ضوابط محرمانگی و حفظ حقوق اعضا، موجب افزایش اعتماد عمومی و شفافیت عملکرد مهندسان و دفاتر طراحی خواهد شد.
8- تفکیک صف ارجاع پروژههای خاص از صف عمومی ارجاع
بهمنظور رعایت عدالت حرفهای و جلوگیری از اخلال در روند ارجاع پروژهها و بر اساس ابلاغیه های فرادستی، سازمان اقدام به تفکیک صف ارجاع پروژههای دارای شرایط خاص از قبیل پروژه های نهضت ملی مسکن و پروژه های با خدمات داوطلبانه (رایگان ) از صف عمومی ارجاع نموده است. این تفکیک با هدف توزیع منصفانه کار و استفاده بهینه از ظرفیت مهندسان در حال اجرا و تعبیه در نرم افزار می باشد .
شایان ذکر است اقدامات فوق در راستای حرکت به سمت سازمانی هوشمند، شفاف و پاسخگو می باشد و قطعا اجرای برنامه های ذکر شده نقش کلیدی در ارتقای خدمات مهندسی، تقویت جایگاه حرفهای اعضا و تسهیل ارتباط با دستگاههای مرتبط داشته و این اقدام به صورت مستمر و پیوسته انجام خواهد گرفت .
همچنین اطلاع رسانی با جزییات بیشتر، بعد از پیاده سازی هر بخش انجام خواهد شد.